När allt hände kände jag snabbt att jag vill vara med och bidra till forskning om hjärnan. Mer än 1/3 av den svenska befolkningen drabbas någon gång i livet av en hjärnsjukdom. På olika sätt, med olika konsekvenser.

När du köper YOLITA är du med och stödjer hjärnforskning då 50% av vinsten skänks till Hjärnfonden. Om du skulle vilja skänka pengar direkt till insamlingen startad i YOLITAs namn, så kan du göra det HÄR. 

252.000kr insamlat

Om Hjärnfonden

Hjärnfondens vision är att ingen ska behöva lida av sjukdomar, skador eller funktionsnedsättningar i hjärnan. Hjärnfonden är en insamlingsstiftelse som finansierar svensk hjärnforskning. Stiftelsen skapar resurser för att driva hjärnforskningen framåt genom att dela ut bidrag och stipendier till forskare och forskargrupper. Med hjälp av mer forskning kan vi bekämpa hjärnans ohälsa och hitta nya effektiva behandlingar. Hjärnfonden engagerar sig också i de drabbades och närståendes frågor samt sprider kunskap om hjärnans sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar och om betydelsen av att hålla hjärnan frisk. Mer än var tredje svensk kommer någon gång i livet att få en hjärnsjukdom – stroke, Alzheimers sjukdom, epilepsi, migrän, depression, beroende eller anorexi för att ge några vanliga exempel. Om man listar de vanligaste anledningarna till förlorade friska år är 8 av 10 hjärnsjukdomar.