Så glad jag är att du hittat hit. Det här är jag, Julia Andrén, som skapat Yolita, för att hylla livet och för att stötta Hjärnfonden.

Yolita myntades från uttrycket "YOLO" (You Only Live Once) och är en hyllning till livet. En påminnelse om att leva livet fullt ut och ta tillvara på de stunder som verkligen betyder något.

Yolita kollektionen är en påminnelse om livet och kommer med tre olika budskap. Brave. Love More. Och Down-To-Earth. Min förhoppning är att när du bär din tröja så ska budskapet som tröjan representerar ge dig den känslan som du behöver just då.

NÄR ALLT HÄNDE
En natt. Så snabbt kan det gå att omvärdera livet. För mig hände det i april 2020 då jag vaknade upp och kände att något inte stämde. Halva kroppen hade domnat bort. Jag började googla och fick fullkomlig panik. Oavsett sökträff var domen; Dödssjuk. Med tanke på min ålder, 31 år, så var läkarna övertygade om att det var stress och sömnbrist. Jag bestämde mig då för att koppla bort ett par dagar, låta min Henrik ta våra två små pojkar som då var 8 månader och 3 år, stänga av mobilen och sova ikapp förlorade timmar.

Men känslan av att något inte stämde höll i sig och efter 18 oroliga dagar fick jag tillslut röntgen och kort därefter beskedet: Jag har en godartad hjärntumör i lillhjärnan som orsakat en hjärnblödning. Man ger mig två alternativ; Att operera bort tumören eller att låta den vara kvar. Att ta bort den är riskfyllt och kan leda till allvarliga bestående men. Att låta den vara kvar innebär 50% risk att jag får en ny blödning.

Men jag ser inte risken - jag ser chansen! Den hoppfulla chansen om 50% att det aldrig händer igen. Det är mitt bästa alternativ och det jag väljer att fokusera på! Tumören är nu en del av mig och den får mig att inse att livet är inget vi kan ta för givet. Den får mig att vara mer närvarande i varje stund med insikten att livet är allt bra härligt.